Om Forlaget


 

En herre sagde engang til mig ”Bøger er ånd gjort til materie”. Jeg kan ikke være mere enig. Jeg har læst bøger hele mit liv, og min store drøm var en dag selv at skrive en. Da det så blev en realitet i 2020 og valget blev at blive selvudgiver, opstod Forlaget Paradoks.

 

Jeg er født i 1971, uddannet bachelor i sprog og økonomi (SPRØK) fra CBS og har kandidatgraden cand.scient.soc. i virksomhedsstudier og psykologi fra RUC. Derudover har jeg to grunduddannelser i psykoterapi: en almen fra Psykoterapeutisk Institut, Skindergade, samt en kropsterapeutisk fra Bodynamic International. I 15 år har jeg haft egen psykoterapeutisk praksis, samt efteruddannet mig indenfor den eksistentielle psykoterapi.


Jeg er pragmatiker og ved, hvordan menneskelig udvikling foregår i praksis, samtidig med at jeg er velbevandret i det teoretiske og engageret i, hvad der foregår i vores samfund. Jeg oplever dagligt, hvordan mit fag øger folks overskud og empati. Igennem en årrække har jeg siddet i bestyrelsen i Dansk Psykoterapeutforening, blandt andet som næstformand, hvor der foregår et kontinuerligt arbejde med at få defineret og formuleret klart, hvad det er, psykoterapeuter kan. 


Det er ud fra det afsæt, jeg skriver bøger og læser dem. Selv når vi taler skønlitteratur...; )"


Kathrine Juul-Hansen


Kom på venteliste til bogen


"Vi Skal Alle Kastreres"



Sidste udgivelse "Indre bæredygtighed"

 

 

Handler bæredygtighed kun om vores omgivelser? Eller kan vi også tale om en indre bæredygtighed? Altså en form for bæredygtighed, hvor vi ved at vende blikket indad mod os selv kan være med til at forbedre verden omkring os?

 

Indre bæredygtighed introducerer læseren for seks eksistentielle paradokser, alle med udgangspunkt i forholdet til os selv og vores omgivelser. Fra friheden i det enkelte menneske til det fælles samfundsansvar.

 

  • At være værdig – at være mindreværdig
  • At være magtfuld – at være magtesløs
  • At være tillidsfuld – at være kontrollerende
  • At være tiltrukket – at være afvisende
  • At være fri – at være begrænset
  • At leve – at overleve.

 

Psykoterapeut Kathrine Juul-Hansen undersøger psykoterapien i et samfundsperspektiv. Hun giver med bogen et bud på, hvordan vi kan blive bevidste om egne livsparadokser og dermed skabe mere medmenneskelighed i os selv, i samfundet og i vores relationer. En indre bæredygtighed, der forplanter sig i den ydre verden.